Grytebrød

Jeg var aldri god til å  bake brød før jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften.
Den er kjapp å sette over, ingen elting og brødet kan vente til du er klar. Den hever alt fra 8-24 timer.
Du trenger en jerngryte med lokk eller keramikk gryte ala Rømertopf gryte. Fordelen ved å bruke en gryte med lokk er at du beholder vitaminer og næringsstoffer ved tilbereding.
Jeg tar det jeg har av mel og frø i skuffen, og slumper litt. Har målt opp og funnet en grei oppskrift til deg.
 Slik gjør du:

6 dl mel ( 3 dl grovmel og 3 dl spelt)
2 dl knuste frø ( eks solsikkefrø og chia)
2 ts salt ( seltin)
litt gjær ( 15 g)
6,5 dl vann

Bland alt sammen godt og sett på et lunt sted med plastfolie og kjøkkenhåndkle.
Etter 8-24 timer
Forvarm ovnen mellom 225 til 250 grader – sett gryta inn. ( ca 30 min )
Strø godt med mel i bollen og brett kantene inn. ( det må ikke være klissete der brødet skal ligge)
Ta gryta ut, strø mel i bunnen og ta deigen oppi, sett på lokk og stek i 30 min
Ta av lokket og stek videre i 10 minutter.
Kos deg med et nydelig brød med sprø skorpe – folk kommer til å lure om du har bakerovn:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *