Gyros med Aubergine

Denne retten lagde jeg  og Andreas etter en herlig løpetur. Den tok bare en liten halvtime å lage. Du kan gjerne ha ett glass vin til Gyrosen, ha en fin fredagkveld:)

4 personer

Dette trenger du:

  • 1 agurk
  • 1 ts dill
  • 2 Auberginer
  • 2 hvitløk
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1.ss fersk oregano
  • 2.ss fersk persille
  • 1/2 rød løk
  • 1 stor tomat
  • Salt
  • Pepper
  • 1.ss fersk timian
  • 2 ss.olje
  • 1/2 dl hummus
  • 2.ss rødvinseddik
  • 4 pita

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt auberginen i mindre firkanter. Ta olje, timian, oregano, salt og pepper gni godt inn. Stek i ovnen i 30 minutter.
  2. Kutt løk i tynne skiver og mariner i rødvinseddik. Når retten er klar heller du av væsken og legger løkringene på toppen.
  3. Kutt tomater og agurk i tynne biter, tilsett gressløk.
  4. Bland sausen, Hummus  , sitron, hvitløk og dill + S&P
  5. Når auberginene er klar fordeler du alt på en pita og ruller sammen!

Bon appetit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *