Gresskarpuré

Gresskarpuré enkelt å tilberede og smaker nydelig i alt fra middagsretter til bakst.Grønnsaken inneholder masse fiber, som er bra for tarmen og fordøyelsen. Den inneholder også vitamin A som blant annet er bra for både syn og hud.

Det finnes enormt mange typer gresskar der ute, men jeg har brukt Butternut-gresskar i min puré. Fargen er mer gul og fasongen minner om en flaske.

Slik gjør du det:

  1. Del gresskaret i to og fjern frø.
  2. Ta en ildfastform og helle litt vann i bunnen.
  3. legg gresskaret med kjøttet vendt mot bunnen av formen.
  4. Stek gresskaret på 180 grader i ca 1 time
  5. Legg gresskaret på en tallerken og avkjøl
  6. Fjern skall og legg bitene i en blender, kjør glatt.
  7. Kan oppbevares i lufttett beholder inntil en uke i kjøleskap ( kan også fryses)

Prøv Pasta med gresskarpuré

One thought on “Gresskarpuré

  1. Pingback: Pasta med Gresskarpuré – Nybakt vegetarianer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *