Hva er næringsgjær

Næringsgjær er en smaksforsterker som også er kjempesunn.

Næringsgjær  eller “nutritional yeast”, som det heter på engelsk. Dette er gjær som ikke er aktivt lenger. Den kan altså ikke brukes til å heve deig. Selv om den er inaktiv inneholder den mye næring og smak.

Gjæren har en oste- eller nøtteaktig smak, som kan fungere som en fin topping på salater, i matretter eller til og med på popkorn. Næringsgjær fås kjøpt i helsekostbutikker og nettbutikker.

Eks:

Shopping4net
IHerb

Hvorfor er det sunt?

Næringsgjær er en god kilde til vitamin B12.  For veganere og vegetarianere er det ekstra bra, da vi ikke får dette gjennom animalske produkter. I tillegg inneholder næringsgjær et komplette proteiner. I likhet med egg, kjøtt og melk, inneholder gjærtypen alle de essensielle aminosyrene som kroppen ikke klarer å produsere selv.

2016-10-24-16-01-35-2-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *