Vegetar speltpizza

Deilig sprø pizza med mye godt!

Speltbunn

  • 2,5 dlvann, lunkent
  • 2 ssolivenolje
  • 1 ts himalayasalt
  • 1/2  pkgjær
  • 8 dl speltmel

Enkel tomatsaus

  • 400 gram knuste tomater
  • 2 ss tørket basilikum
  • 1 ts agave sirup
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1/2 ts pepper

Fyll

  • Tynne tomater skiver
  • sjampinjong
  • sorte oliven
  • paprika
  • Ruccola
  • Rød løk
  • Frisk basilikum og oregano
  • Vegansk ost eller vanlig ost

Slik gjør du det:

  1. Rør ut gjær i litt varmere en lunken vann, la stå i ca 10 minutter.
  2.  Ha væsken i en eltebolle og tilsett salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.)
  3. Trykk deigen ut på smurt stekebrett eller i ovnspanne, etterheve ca 20 minutter.
  4. Stek bunnen i 5 minutter på 200 grader før du tar på fyllet.
  5. Tomatsaus – kjør alle ingrediensene i en gryte og la det stå å putre til resten er klart.
  6. Kutt sjampinjong og stek i panne ca 10 minutter før den er klar for å legges på pizza.
  7. Hakk opp resten grønnsakene, fordel utover, steks på 200 grader i ca 20 minutter.

Bon Appetit!

 

Keep calm an order pizza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *