Hva er spirulina?

Spirulina er en alge som du kjøper i pulverform. Den kan blandes ut i juice, smoothie eller vann. 

Spirulina får sin karakteristiske blågrønne farge på grunn av et høyt klorofyllinnhold. Mikroalgene Spirulina og Chlorella har en høyere konsentrasjon klorofyll enn noen annen type mat vi kjenner til. Klorofyll har vist seg å redusere risiko for å utvikle tarmkraft og beskytter i tillegg kroppen mot enkelte giftstoffer.

Spirulina inneholder svært mye protein og andre næringsstoffer. Spirulina inneholder høye konsentrasjoner av mineraler og næringsstoffer, inkludert jern, kalsium, magnesium og vitamin A, B, C, D og K.

For best opptak blandes Spirulina ut i vann, juice eller smoothie. Spirulina kan ha en kraftig smak og smaker best (minst) når du blander den ut i juice eller smoothie.

Her kommer en oppskrift med Spirulina som jeg syntes er god – Detox smoothie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *