Potet og brokkoligrateng

En god oppskrift på grateng som vil falle i smak for både liten og stor..

Dette trenger du:
Béchamelsaus:
  • 2 ss kokosolje
  • 2 ss ubleket mel
  • ½ liten rød løk, kuttet fint
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts gurkemeie
  • ¼ ts paprika
  • ¼ ts salt
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 4 dl soyamelk
  • 3 ss næringsgjær
  • 1,5 dl ost
  • Potet & brokkoli gryte
  • 4 poteter, finsnittet
  • 1 brokkoli, kuttet i buketter og deretter finsnittet
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 ss kokosolje
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts oregano
  • salt
  • pepper

 

Slik gjør du det:

Béchamelsaus
  1. Ta en gryte, varme 2 ss olje over middels høy varme. Tilsett hakket rødløk og stek til den er mør.
  2. Visp inn mel, hvitløk pulver, gurkemeie, paprika og salt. Stek i 1 minutt.
  3. Visp forsiktig inn grønnsaksbuljong, etterfulgt av usøtet soyamelk. Rør inn næringsgjær og ost.
  4. Skru varmen ned til middels og la det småkoke i noen minutter, til osten er smeltet. Sett til side
Potet & brokkoli gryte
  1. Sett ovnene på 200 grader
  2. Gjør klar  brødsmuler,olje, hvitløk,  oregano og litt salt.
  3. Ha en ildfast form og legg poteter, brokkoli og saus annen hver gang til du avslutter med saus og brødsmuler på toppen
  4. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 60 minutter. Ta av aluminiumsfolie og stek videre 15 minutter til brødsmulene har blitt sprø
Tips:
Pass på å skjære brokkoli og poteter tynt og jevnt.
img_1195-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *