Hva er rå sjokolade?

 

Det er mye fokus på rå sjokolade, hva er det egentlig?

Forskjellen på vanlig sjokolade og rå sjokolade ligger i en mer skånsom behandling, den blir ikke brent slik som vanlig sjokolade gjør.

Normalt blir sjokolade soltørket, fermentert og brent.  Temperaturen ligger opp mot 100-150 grader. Rå sjokolade blir kun soltørket og fermentert.  Fordelen ved skånsom behandling gjør at du beholder mer antioksidanter og sjokoladen blir sunnere. Det er også veldig mye C-vitamin i rå kakao. Den blir helt ødelagt ved brenning.

Det finnes mange forskjellige typer rå sjokolade, eks kakaopulver, kakaomasse, kakaosmør, hele kakaobønner med skall.

Forskere har funnet at mørk sjokolade kan bidra til å senke risikoen for diabetes 2 og senke blodtrykket.

Prøv en sunn og god sjokolade-smoothie

raw-cocao-nibs-688152_1920

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *