Tomatiserte kikerter med byggryn og bakte rotgrønnsaker

Perfekt middag som metter godt. Fin å fryse ned og ha med som lunsj eller middag.

Dette er 3 forskjellige retter som skal serveres sammen.

4 porsjoner

RETT 1 – Bakte rotgrønnsaker

  • 2 stk søtpoteter
  • 2 poteter
  • 1 rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Bakes i en ildfast form under aluminiumsfolie på 230 grader i 1,5 time (må det gå fort, bruk mikrobølgeovn uten folie)

RETT 2 – Byggryn med grønnsaker

  • 3 dl byggryn
  • 3, 5 dl vann
  • 1 ss vegansk buljong
  • 1 dl erter
  • 2-3 sopp
  • 1 liten løk
  • 1 gulrot
  • litt friske urter

Kok byggryn (se på pakken, ca 40 min), mot slutten av koketiden tilsetter du stekte grønnsaker. Friske urter tilsettes rett før servering.

RETT 3 – Tomatiserte kikerter med smørbønner

  • ca 250 gram med kikerter
  • ca 200 gram smørbønner (kan sløyfes)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1/4 paprika
  • 1 liten bit med ingefær renset og finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • litt vann
  • salt og pepper

Fres løk og ingefær med vann et par minutter. Tilsett deretter tomatpuré, paprika, kikerter og smørbønner. La stå i 10 min på svak varme (eller til alt er ferdig).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *