Glutenfrie pepperkaker

Jeg har bakt glutenfrie peppekaker i over 10 år, i familien vår er det sønnen min Kristian som har cøliaki. Jeg har testet utallige deiger og vært fortvilet over dårlige resultater, men heldigvis kommet fram til en blanding som i tillegg til å smake godt også er lett å jobb med. Peppekakene blir skikkelig sprø og gode. 
Dette trenger du:
  • 150 g kokossukker eller annen søtning
  • 150 g maple sirup eller 250 gram vanlig lys eller mørk sirup
  • 1 ts ingefær
  • 3 ts fersk kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1 ts fersk kardemomme
  • 2 ts natron
  • 150 smør
  • 1 egg
  • 500 g glutenfritt mel (rød semper)
Slik gjør du det: 
  1. Sukker og maple sirup varmes opp til det smelter
  2. Ingefær, kanel, nellik, kardemomme og natron røres i til det skummer.
  3. Ta kjelen av pannen. Tilsett smøret og rør til det er smeltet.
  4. Røren avkjøles før egg og mel tilsettes. 
  5. Deigen skal bli fast og smidig. 
  6. Kan oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Trenger du den raskt, kan du hive den i fryseren og ta opp etter et par timer.
  7. Stek pepperkakene  på 220 grader i 7-8 minutter.
  8. Avkjøl på rist før du har i en kakeboks
Tips: Når vi baker ut deigen  og lager pepperkakene bruker vi bakeunderlag av plast (fra tupperware og ikea) og plastspatel til å løfte over baksten på stekeplate (kjøpt mine på claes olsen). Ha lett tilgjengelig mel når du skal kjevle ut deigen.

Tips: kjøp fersk krydder og knus i en morter. Baksten smaker mye bedre og huset ditt får ekstra god lukt til jul..

spices-166903_1920

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *