Shepherd’s pie med linser

Min Shepherd’s pie er basert på en tradisjonell engelsk rett hvor lammet er byttet ut med sopp og linser. 

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 5 dl sjampinjong
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 ss tørket timian
  • 240 gram røde linser (skylt og tørket)
  • 1,5 dl grønnsakbuljong
  • 2 dl grønne erter
  • 2 ss soya saus
  • 1 dl  vegansk BBQ sauce
  • 4 dl  vegansk  potetmos med hvitløk
  • smak til med salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Start med å kutte alle grønnsakene
  2. Stek først sjampinjong 7-8 minutter, ha over i en gryte
  3. Stek løk, spe på med litt vann slik at den ikke brenner seg fast, ca 10 minuttet
  4. Ha i hvitløk, stek videre 1 minutt, flytt over i gryta sammen med soppen
  5. Ha resten av ingrediensene over i gryta (bortsett fra potetmos), småkok i 30 minutter
  6. Bruk en ildfast form/gryte og lag et lokk med potetmosen over blandingen
  7. Stek i ovnen på 220 grader i 10 minutter

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *