Nøttestek

Slik lager du nøttestek til jul..
(Rekker til 2 steker)
Dette trenger du:
  • 2 ark med butterdeig
  • 230 gram røde linser
  • 1,5  dl rå mandler
  • 1,5 dl rå cashewnøtter
  • 1 dl valnøtter
  • 1 løk
  • 1 bunt med fersk bladpersille
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 middels sjampinjonger
  • 30 gram sopp (valgfritt: eks aroma, steinsopp, kantarell)
  • 3 dl brødsmuler
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts timian
  • 1 ts nellik
  • 2 egg eller 2 ss soyamel (hvis du vil lage den vegansk
  • 3 dl buljong
La butterdeig å tine i ca 40 minutter.
Slik gjør du det:
  1. Start med å sette ovnen på 175 grader.
  2. Fordel nøttene på et bakepapir og stek i ovnen til de blir lett ristet (ca 10-12 min)
  3. Finmal nøttene i en kjøkkenmaskin.
  4. Stek soppen ca 10 min og ha over i en gryte.
  5. Stek løk med litt vann i ca 7-8 min ha over i gryta sammen med soppen.
  6. Tilsett resten av ingrediensene i gryta og rør godt.
  7. Kjevle ut butterdeigen slik at den passer en brødform (skal dekke helt opp til kanten).
  8. Ha blandingen over i brødformen  med butterdeig og dander med rester av butterdeig på toppen.
  9. Stek på 175 grader i 20 minutter, ta ned varmen litt og stek videre i 40 minutter.

Serveres med soppsaus, mandelpoteter og grønnsaker.

Velbekomme!

img_0006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *