Soppterter

Luftige og smakfulle soppterter som er et fantastisk tilbehør til julemiddagen.
Dette trenger du:
  • 400 gram sopp
  • 1 løk
  • 2 stilker stangselleri
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 ss dijonsennep
  • 2 ss epleeddik
  • 4 skiver brødsmuler
  • 1 stor bunt bladpersille
  • 4 plater med butterdeig
  • soyamelk
  • sesamfrø
  • salt
  • pepper
Slik gjør du det:
  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Start med å forberede alle ingrediensene og hakke grønnsaker.
  3. Stek soppen i 1o minutter, ha over i gryte.
  4. Ha litt vann i stekepanna og stek løken i  7-8 minutter (spe på med vann slik at den ikke svir seg).
  5. Tilsett hvitløk og stangselleri, stek 1 minutt.
  6. Ha over i gryta sammen med soppen.
  7. Tilsett resten av ingrediensene og rør rundt.
  8. Ha platen med butterdeig på bordet og kjevle ut til passende firkant.
  9. Del arket i fire og fordel en god ts med soppblanding på hver firkant.
  10. Brett sammen og legg på et stekebrett med bakepapir.
  11. Fortsett prosessen til du er ferdig med hele blandingen.
  12. Stek sopptertene i ovenen på 200 grader i 30 minutter.
  13. Serveres som de er med litt salat eller rødkål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *