Garam masala

Ingenting smaker eller lukter så godt som hjemmelaget krydder. Kjøp det du kan av hele frø og knus i morter.

For å lage garam masala trenger du:

  • 1/2 ss  allehånde
  • 1/2 ss  sort pepper
  • 1/2 ss  nellik
  • 1/2 ss  malt muskat
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss  kardemomme
  • 1 ss  kanel
  • 1 ss  koriander

 

1. Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det dufter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
2. Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter, enklest er det å gjøre det i flere omganger.
3. Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.

Garam masala brukes blant annet i retten fyldig suppe med søtpotet og curry

mortar-1703290_1920

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *