Indisk gulrotsuppe

God og mettende indisk gulrotsuppe med hint av ingefær, gurkemeie og kanel

Dette trenger du:
Suppe
  • 1 ss kokosolje
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss gurkemeie
  • 1 ss  fersk ingefær
  • 1/4 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 4-5 dl gulerot
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl kokosmelk eller cashew krem

Ristede kikerter

  • 240 gram skylt og tørket kikerter
  • 1 ss smeltet kokosolje
  • 1 teskje spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts paprika
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader
  2. Bland olje og krydder, pensle kikkertene og stek dem i ovnen i ca 30 minutter. Rør i dem et par ganger så de ikke setter seg fast.
  3. Nå kan du starte på suppen. Ha litt kokosolje i en kjele, stek løken i 5-7 minutter. Spe på med vann så løken ikke brenner seg fast.
  4. Tilsett hvitløk og ingefær og stek ytterligere 2 minutter.
  5. Tilsett krydder, kraft og gulrøtter. Kok i ca 30 minutter.
  6. Når koketiden er over har du suppen over i en blender og kjører den glatt.
  7. Ha suppen tilbake i gryten og tilsett kokosmelk/cashew krem, rør til det når kokepunkt. Server suppen med kikerter på toppen og gjerne noen skiver med brød.

img_1185

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *