Bønnepostei

Bønnepostei smaker nydelig på brødskiva. Jeg bruker den som “leverpostei” med sylteagurk og aioli. Bønneposteien blir bare bedre for hver dag som går, da får smakene satt seg skikkelig.

Dette trenger du:

  • 450 gram ferdigkokte kidneybønner
  • 2 dl havregryn (lettkokte)
  • 2 små sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpure
  • Ca 1 dl vann
  • Sitronsaft av en 1/2 sitron
  • 1/4 sort pepper
  • knivsodd  kajennepepper
  • 1,5 ts timian
  • 1 ss næringsgjær
  • 3/4 ts himalayasalt

Slik gjør du det:

  1. Hakk løk og hvitløk, stek forsiktig i en panne med litt vann, ca 7-8 minutter.
  2. Tilsett havregryn i en kjøkkenmaskin og la den gå noen runder før du tilsetter resten av ingrediensene.
  3. Oppbevares i en lufttett beholder inntil 1,5 uke i kjøleskap.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *