Brød på 5 minutter

Dette brødet er utrolig enkelt å bake, og gjør seg nesten selv.

Oppskriften rekker til 4 små runde brød

Dette trenger du:

  • 1, 5 liter mel (jeg pleier å blande slik: grovmel 60%, spelt 20% og havremel 20%)
  • 1 ss himalayasalt
  • 1 ss gjær
  • 1 ss brunt sukker
  • 6 dl lunkent vann

Slik gjør du det:

  • Ha en bakebolle med lokk, hell væsken i bunnen, tilsett gjær, salt og sukker, rør rundt.
  • Tilsett mel og rør rundt.
  • La det stå på kjøkkenbenken i 2 timer, ikke fest lokket helt igjen, men la det være en liten åpning slik at gjæren får lufte seg.
  • Etter 2 timer setter du deigen i kjøleskapet.
  • Deigen kan stå opp til 2 uker.
  • Når du skal bake et brød, tar du opp 1/4 deig,  og former det til kuleform med litt mel. La den etterheve på bakepapir med litt maismel under i ca 40-90 minutter.
  • Stekes på 220 grader i 30 minutter.
  • Tilsett gjerne en kopp med vann i bunnen av ovnen (ha et dyp stekebrett i bunnen). Brødet blir sprøtt og fint av dampen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *