Kjøttboller med tomatsaus

Nydelige “kjøttboller” laget av bønner og grønnsaker. Passer ypperlig i en baguette eller i pasta, rask å lage!

Dette trenger du:

  • 2 ss kokosolje
  • 2 fedd hvitløk
  • En liten rød løk
  • 30g soltørkede tomater
  • 1 ss knuste linfrø
  • 3 ss vann
  • 150g sopp
  • 2 ss tamarind saus
  • 2 fedd hvitløk
  • 400g kidneybønner, skylt og tørket
  • 100g brødsmuler
  • salt og pepper
  • fersk persille

Tomatsaus

  • 1 boks hakkede tomater
  • en klype salt
  • 1 ts lønnesirup eller annen søtning
  • 2 ss soltørket tomatpesto (valgfritt)
  • 1 ss næringsgjær
  • 2 grove baguetter

Slik gjør du det:

  1. Hvis du bruker tørre soltørkede tomater, bløtlegg dem i vann ca 5 minutter.
  2. For at bollene skal henge sammen, rører du knuste linfrø og vann sammen, la stå noen minutter å svelle
  3. Start med å steke hvitløk, løk og sopp ca 7-8 minutter til vannet har fordampet av soppen
  4. Mens soppen steker lager du tomatsaus.
  5. Start med knuste tomater og følg med resten av ingrediensene, la den bare bli god og varm og den er ferdig.
  6. Når soppen er ferdig tilsettes den i en bolle med bønner, brødsmuler, eggblanding, persille, salt og pepper.
  7. Form runde små boller og stek dem i en panne til de har fått en fin skorpe.
  8. Dander 2 baguetter med kjøttboller og tomatsaus.

Bon apetitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *