Gjesteblogg Karen Elise Boye

Gjesteblogg

Velkommen til en ny artikkelserie – gjesteblogg! Her inviterer jeg deg til å dele dine oppskrifter med oss. Det kan være noe du har funnet på selv eller inspirasjon du har funnet andre steder. Har du en god oppskrift som du vil dele? Send en mail til trine@morgenfugl.no

Først ut er Karen Elise Boye som falt pladask for denne Bønne og linsegryta.

Karen Elise jobber som daglig leder for Solfjeld AS, hun har to barn. Datteren er vegetarianer og studerer i Trondheim. Hun meldte seg på kurs hos Morgenfugl for å lære mer om plantebasert mat og blir inspirert til nye smaker. Hun er ikke vegetarianer, men spiser mest fisk og sjømat. Etter å ha vært på kurs har hun begynt å juice igjen, lage plantebaserte pålegg og å bruke mye mer bønner og frø i maten.

 

Dette sier Karen om retten: Fant denne oppskriften på Rema 1000 “Den er utrolig god. Det står et sted hvite bønner og et annet sted røde bønner… jeg hadde begge deler i –eller man kan sikkert ta en eller to pakker med bønnemiks”

Morgenfugl sin anmeldelse: Denne suppen virker så enkel at jeg tenkte “litt kjedelig?”, men tok jeg feil… Den har en veldig spennende smak, jeg tok i en spiseskje med maple sirup i tillegg til litt ekstra hvitvinseddik, salt og pepper. Retten kan også lages med kjøtt, da erstatter du noe av bønnene med kjøttbiter etter smak.

Dette trenger du:

1 boks Hakkede tomater
1 liter grønnsakbuljong
2 fedd Hvitløk
1 stk Rød chili
300 g Gulrot
1 stk Løk
1 ss Olivenolje
0,3 ts Kajennepepper
0,5 ss Hvitvinseddik
570 g Store hvite bønner
1 klype Pepper
580 g Røde linser

Topp med

1 potte Basilikum
1 ss Olivenolje

Slik gjør du det:

  1. Finhakk chili, hvitløk, løk og gulrøtter. Varm opp olivenoljen i en vid kasserolle og tilsett chili, hvitløk, løk og kajennepepper (vent med gulrøttene). Ha i tomater, vann og grønnsaksbuljong. Ha på lokk og la koke i 20 minutter.
  2. Tilsett gulrøtter, avsilte og skylte linser og bønner og kok videre i 5 minutter. Smak til med hvitvinseddik og pepper. Topp med god olivenolje og rikelig med frisk grovrevet basilikum.

 

Foto: Karen Elise Boye
Foto: Karen Elise Boye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *