Tikka Masala med aubergine

Tikka Masala med aubergine passer til alle anledninger og er glutenfri, nøttefri, melkefri og vegansk. 

Passer til 2-3 personer

Dette trenger du:

  • 2 middels store auberginer
  • 1 ss salt
  • Vann til bløtlegging
  • 1 squash
  • 1 ss hakket ingefær
  • 1 liten løk finhakket
  • 300 gram knuste tomater
  • 240 gram kokte kidney bønner
  • 200 ml kokosmelk eller fløte
  • 2 ss garam masala
  • Klype chilipulver etter smak
  • Salt etter smak
  • 1 ts lønnesirup (eller sukker)
  • Frisk koriander til pynt

Slik gjør du det:

  1. Vask og kutt auberginer i ca 2,5 cm tykkelse. Gni dem inn med 1 ss salt og legg dem i bløt i ca 10-15 min
  2. I mellomtiden forbereder du de andre grønnsakene. Skjær squashen i halvmåner på ca 1 cm tykkelse.
  3. Skjær løk og ingefær
  4. Tørk auberginene og stek med på middels varme i ca 7 minutter på hver side. Sett til side
  5. Stek løk og hakket ingefær, ca 7-8 min
  6. Tilsett garam masala og stek videre 10 sek
  7. Tilsett knuste tomater og krydder, rør godt. La det småkoke i ca 10 minutter
  8. Legg i kokte røde kidneybønner og squash, kok 7 min
  9. Tilsett auberginer og kokosmelk, pass på så du ikke knuser auberginene.
  10. Smak til med salt og pepper og la det småkoke i 5 minutter
  11. Server retten med kokt basmatiris, naanbrød, pappadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid.

2 thoughts on “Tikka Masala med aubergine

    • Trine Omholt J says:

      Hei Bente, det skulle stå garam masala. Beklager, men takk for at du oppdaget og gav beskjed.
      Nå har jeg endret i oppskriften. Oppskriften er kjempe god, vi har spist den mange ganger:-) Hilsen Morgenfugl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *