Innbakt spinatpizza- Calzone av Juliane Andrea Josephsen

Juliane Andrea Josephsen

Om Juliane:
Juliane er en matglad og lidenskapelig grønnsaksentusiast som bor på bilfrie Sandøya. Gründer bak Maries Gjestehus hvor vi i kaféen og restauranten vår serverte grønnsaksbaserte retter for å inspirere til et grønnere kosthold.

Historien:
Hun ble ufrivillig vegetarianer for 20 år siden når hun dro til New Zealand og jobbet i et Steinersamfunn der.
Oppskriften på innbakt pizza; calzone, fikk hun av sin første grønne inspirator og dyktige kokk, Hilary Fisher.
Som attenåringe Juliane; en ihuga kjøttelsker, var det en stor åpenbaring at et grønt måltid kunne smake så godt og attpåtil mette!

Morgenfugl sin anmeldelse:  Nytt og spennende, jeg likte absolutt alt med calzonen. Fyllet ser litt grisete ut, men smaker himmelsk. Kombinasjonen av feta og cottage cheese gir den en kremete og litt syrlig smak. Tips: husk å dampe spinaten skikkelig før du hiver i resten av ingrediensene. Av gammel vane tok jeg osten på toppen, den skal altså inni pizzaen.

Innbakt spinatpizza- Calzone:

Pizzadeig:
4 kopper hvetemel
1 kopp sammalt hvete
1 ts salt
1 ss sukker
2 kopper lunkent vann
1/3 terning fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær.
Blande alle ingredienser i kjøkkenmaskin og elte i 8 min. Heve i romtemperatur til dobbel størrelse, minst to timer. Denne hevetiden tar lengre tid, pga redusert gjærmengde.

Spinatfyll:
500 g frossen spinat (terninger). Tine spinatterningene i en gryte til alt vannet har fordampet.
500g cottage cheese
150 g fetaost, smuldret
2-3 fedd hvitløk, finhakket
3-4 vårløk, finhakket
2 ss rosmarin, finhakket
Salt og pepper, smak til.
Revet cheddarost (evt Norvegia)
Olivenolje
Paprikapulver

Gjør slik:
Når spinaten er nedkjølt, blander du i de øvrige ingrediensene, bortsett fra den revne osten.
Del så den den ferdighevede deigen i to emner, og kjevle det ene ut til et rektangel som passer i en langpanne.
Legg så deigen over i en oljet langpanne. Dekk deigen med revet og ost spre så over spinatfyllet. Topp med revet ost. Kjevle ut og ha så over det andre rektangelet. Klype sammen begge rektangelene slik at fyllet ikke renner ut. Risle over olivenolje og sprinkle med paprikapulver og maldonsalt. La den etterheve i ca 1/2 time før du baker den i ovnen.
Stek i forvarmet ovn på 180 grader, i ca 35-45 minutter.

Calzone passer godt til helgemat. Servere gjerne med salat.
Retten er barnevennlig med mild og rund smak.

Tips: Har du calzone til overs, kan du fint fryse restene. Og ikke minst er dette perfekt turmat. -Pakke i folie og legg på bålet/grillen, et voilà!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *