Postei med sopp

 Skjær tynne skiver brød, slik at denne deilige posteien får sin plass..

  • 250 gram sopp
  • 1 dl valnøtter
  • 240 gram smørbønner, ferdig utvannet og skyldt
  • 1 løk
  • 2 hvitløksbåter
  • 2-3 stilker vårløk
  • 1 ts timian
  • fersk persille
  • 1 ts næringsgjær
  • 1 ts himalaya salt
  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du det:

  1. Ha valnøttene på et bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i 7-8 min.
  2. Hakk alle grønnsakene, start med å steke løken.
  3. Etter ca 6-8 minutter tilsetter du hvitløk og vårløk, stek videre 1 minutt.
  4. Ha sopp i gryta og ta over lokket. Stek til alt av vann er fordampet, ca 7 min.
  5. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin med stekte valnøtter og hvite bønner.
  6. Kjør postei forsiktig, husk du skal ikke lage suppe 🙂

Posteien er klar etter ca 3 timer i kjøleskap.  Nytes som godt pålegg eller tilbehør til middag.

 

img_1260

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *