Falafel

Falafel er små boller av kikerter som er mye brukt i Midtøsten. Brukes gjerne i salat, i pita eller som tapas. 

Dette trenger du:

  • 1 chili (med eller uten stein avhenger av hvor sterk du ønsker)
  • 50 gram ristet cashew nøtter
  • 1 ss spisskummen frø (varmes lett i pannen, knuses deretter i morter)
  • 50 gram kokosmelk
  • 1/2 rød løk
  • 2 hvitløksfedd
  • saften av 1/2 sitron
  • en håndfull fersk koriander
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts salt
  • 2 bokser kikerter, skylt og tørket
  • 1 ss kikertmel
  • 1 ss linfrømasse

Slik gjør du det:

  1. Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av ertene. Klapp dem gjerne tørre på et kjøkkenklede.
  2. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin
  3. Form «farsen» til valnøttstore boller og oppbevar bollene i kjøleskapet. Stek bollene gylne i stekepannen i en litt kokosolje olje før servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *