Rødbetsuppe

På en litt kald sommerdag er det godt med rødbetsuppe, en skikkelig næringsbombe som smaker himmelsk!

Dette trenger du:

4 porsjoner

4-5 hvitløksfedd
3 gulrøtter
1 potet
5-6 små rødbeter
1/4 lite kål
liten gul løk
1 purre
1 ss tomatpure
1 ss sennep
1 ss hele einebær
1 ss karve
2 ss finhakket frisk timaian
8 dl liter grønnsaksbuljong
Himalaya salt eller havsalt
Pepper

Slik gjør du det:

  1. Start med å hakke løk, purre og hvitløk, stek i 7-8 minutter i litt vann
  2. Ha over litt salt, einebær og karve
  3. Tilsett gulrøtter og rødbeter i terninger, la det stå og småputre i 5-6 minutter
  4. Rør inn sennep og tomatpure
  5. Tilsett kraft, poteter og kål, kokes i 20 minutter
  6. Smak til med salt og pepper

PS: ta ut einebærene, de smaker ikke så godt

Serveres med brød og gjerne en klatt med rømme i midten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *