Vi besøker Bringsverd Gård

I sommer skal Morgenfugl besøke lokale bønder for å se hvordan de bor og jobber.
Først ut er Bringsverd Gård Vlogg 12 (del 2)

Tor Helge og Turid Arnevik produserer og selger grønnsaker, jordbær og poteter i egen gårdsbutikk.
Faren til Tor Helge kjøpte gården i 1950 og 1981 overtok Tor Helge og kona gården. Turid har jobbet som hjelpepleier før hun de siste 15 årene begynte fullt på gården, sønnen har vært med de siste 2 årene på heltid.

På vinteren høster de inn mye grønnsaker og poteter som settes på kjølelager og sorteres før de leveres til grossister. Hele 600 tonn med poteter sorterer de gjennom vinteren. Ellers er det mye vedlikehold og ferieavvikling, for det har de så mye tid til på sommeren.

Morgenfugl på besøk hos Bringsverd gård

Paret har en lidenskap for det jeg holder på med, ellers hadde det ikke gått, Sier Tor Helge. Jobben din er både hobby og mye idealisme. Men hadde jeg visst hva jeg gikk til og hadde valget på nytt ville jeg gjort det samme igjen.

På denne tiden av året er det lange dager, de starter kl 06 på kontoret og middag kl 18, deretter en liten kveldsøkt før de kan ta fri for kvelden. På vinteren unner de seg noen reiser både til varme strøk men også vinterferie.
Tor Helge er glad for å se at mange yngre satser på landbruk, han ønsker dem lykke til!

 

kr 175,00
kr 249,00

T-skjorte

T-skjorte dame

kr 199,00

T-skjorte

T-skjorte herre

kr 199,00

Forkle

Forkle

kr 350,00
kr 6.499,00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *