En “kvinnebonde” med et stort hjerte

Vlogg #13 – Gurine forteller litt hvordan det er å være bonde, tips til de som drømmer om å bli bønder og hennes definisjon på et godt liv..

Gurine Seland er en av mange «kvinnebønder» i Norge som er kjent for å dyrke de fantastiske potetene fra Reddal.no
Poteten er blitt en kjendis i Norge på grunn av den særegne smaken, og at de er hvert år først ute med nypoteter til kongen og resten av kongeriket.
Gurine er født og oppvokst på Reddal, hun overtok gården til foreldrene sine da hun var 19 år. Hun utdannet seg som hjelpepleier og jobbet på gården ved siden av. Hun traff mannen i sitt liv på Reddal – han jobbet som snekker og deltid på gården til foreldrene i samme området som Gurine. Etter hvert som årene gikk vokste interessen og oppgavene på gården og mannen tok steget fullt ut med å bli bonde på heltid. De var begge usikre på valget, men følte at de måtte følge hjertet sitt og ikke lenge etter gikk også Gurine «all in». Det viste seg at det ikke var noen grunn til frykt – de har begge klart seg greit og jobb og levebrød står heldigvis i stil. Paret har to døtre og sønnen Magnus jobber sammen med foreldrene sine på gården på heltid. De har nok å holde på med: i tillegg til 2000 tonn poteter som leveres inn til pakkeriet i samarbeid med 12 andre bønder, har de 7500 høner og dyrker både blåbær, korn og mais og gjeter sauer. Nytt av året er dyrking av mais for selvplukk som åpner i midten av august på gården.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *