Frokostmuffin

Sunt, godt og fin å ha med seg på farta til frokost, lunsj eller som tilbehør til middag.

Deig

2,5 dl vann
2,5 dl hvetemel
2,5 dl sammalt hvetemel
1 ss agavesirup
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
2 ss olje

Grønnsaksblaning

100 gram fetaost
50 gram parmesan
1 finhakket paprika
1 finhakket løk
2-3 hvitløkfedd
1 finhakket chili
1 neve inhakket urter, eks timian og rosmarin

Forvarm ovnen til 200 grader

Slik gjør du det:

  1. Start med finhakke alle grønnsakene, begynn med å steke løken noen minutter, husk å spe på med vann så den ikke svir seg.
    Tilsett resten av grønnsakene, stek 4-5 minutter. Ha i fetaost, parmesan og urter/krydder, fordel og sett til side.
  2. I en bakebolle tilsetter du først de tørre ingrediensen, deretter de våte, rør 2 minutter. Tilsett grønnsaksblandingen og rør litt til.
    Ha en et muffinsbrett eller små former som du fyller med en god spiseskje.
  3. stekes 25 til 30 minutter.
    Spis innen 2-3 dager eller lagre i fryseren i opptil 3 måneder.
  4. Muffinsen kan du ta med deg på farta, brukes som tilbehør til salat og supper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *