Innovativ norsk matproduksjon

Morgenfugl har vært i Oslo og besøkt BySpire! En svært spennende bedrift som skal innovere den norske matproduksjonen.

I denne filmen kan du lære litt om hva de skal holde på med #vlogg 18

CEO for Byspire Jonathan Viklander har alltid hatt en drøm om bli gartner. Nå har drømmen blitt virkelig, men han gjør det på en litt mer utradisjonell måte. Hydroponi er fremtiden, han ønsker fylle tomme bygårder med innendørs gartnerier. Da trenger vi ikke å importere grønnsaker, men dyrke friske usprøytet varer hele håret.

Silje Andersen er kommunikasjonsansvarlig for Byspire. Hun har en stor interesse for sunn mat og syntes det er på høyt tid at vi får opp kvaliteten på norske grønnsaker i butikkene hele året. Mindre langtransport av mat og en fremtidsrettet måte å dyrke grønnsaker på er det som driver henne.
Selskapet drives av et team på 8 personer, alt fra agronom til hunden Sika som sniker seg rundt og får alle til å gi henne godbiter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *