Hjemme hos Trond Moi

Morgenfugl har vært på besøk hos mesterkokk Trond Moi og filmet fra hans hagekjøkken.

Det første jeg møter i oppkjørselen er en lun og hjertelig Trond som er ute og plukker bjørnebær og valpen Luna som løper mot meg. Luna er den første hunden i familien og Trond virker helt betatt. Trond bor meget sentralt i Kristiansand samtidig som huset ligger på en landlig plass. Vi begynte besøket med en hyggelig hagevandring før vi gikk inn i den lekre hagestua. I hagen finnes ørten tomatsorter, jordskokk i full blomst, tre typer grønnkål og et digert pæretre som i fjor høstet hele 7000 pærer. I en oase av det beste fra naturen er han selvforsynt og leverer i tillegg råvarer til restaurant Bølgen og Moi i hjembyen. Han er ute og jobber i hagen minst en halvtime hver dag og opp mot flere timer. Til å drive åtte restauranter, holde matkurs og ha familie virker ikke Trond i det minste stresset, han bare tar livet med ro og elsker å lage mat. Det er det som har ført han så langt, smilet og entusiasmen, pluss en lidenskap for å lage mat fra han var en guttunge på 15 år.

I Vlogg #24 kan du være med på:

Trond forteller om den nye boken “Hjemme hos Trond” som skiller seg ut fra de andre kokebøkene som han har gitt ut. I denne boken får du være med på Trond sine personlige festmiddager, juleretter, morens komper og mobilnummer  (i tilfelle du skulle lure på noe),  og “på farta” mat for travle familier. Boken er basert på ekte opplevelser, alle bildene her er tatt med mobilkamera:)

2:42 ut i filmen viser Trond hvordan du kan lage en enkel, men nydelige tomatsalat. Her får du se oss bruke tomater og chili fra egen kjøkkenhage, parmesan fra en kompis, skinke fra Norge, basilikum fra drivhuset og litt agurkblomst for øynene. Det hele blir toppet med en fantastisk god olje og masse kjærlighet!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *