Morgenfugl i fengsel

Morgenfugl i fengsel

– Jeg vil veldig gjerne få det til, og da gir jeg jernet. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener. Jeg gjør det fordi JEG vil, forklarer Trine Omholt, daglig leder for Morgenfugl i Arendal. Motivasjonen bærer frukter. Kundene er mange og blir stadig flere. Fornøyde er de også.

https://smakmagasinet.no/artikler/2024/01/morgenfugl/

 

 • DATO 08.01.24
 • TEKST Thomas X. Floyd
 • FOTO Thomas X. Floyd
 •  

  SMAKmagasinet er i fengsel. Nærmere bestemt kretsfengselet i Arendal. Men slapp av: Driften ble nedlagt i 2020. I dag fungerer Arendal gamle fengsel – blant annet – som hovedkjøkken og selskapslokale for selskapsarrangøren og cateringbedriften Morgenfugl.


  – Vi flyttet hit for halvannet år siden, for å få et større produksjonskjøkken. Med på kjøpet fikk vi to selskapslokaler og et loft – som vi bruker som en litt retropreget bar, forteller Trine.

  Det største av selskapslokalene – som rommer mellom 25 og 85 personer – ble opprinnelig brukt som rettssal, fra den gang fengselet var nytt i 1862. Siden ble det sløydverksted for innsatte. Men nå er det altså fest og moro som preger salen, som allerede har rukket å bli en favoritt blant Morgenfugls mange firmakunder. I etasjen over er loftet innredet med chesterfield, en motorsykkel, pluss et par håndjern i taket. For å nevne noe.
  – Møblene bringer tankene tilbake til 80-tallet, selv om motorsykkelen er mye eldre. Når du kommer opp hit, føler du liksom at du reiser i tid.

  – Morgenfugl sin visjon er å være best på event i egne lokaler: arrangementer som er skreddersydde til kundenes ønsker – uansett tema, skyter salgs- og møtekoordinator Camilla Gjeruldsen inn.

   

  Mer enn fengsel

  Men Morgenfugl er mye mer enn Arendals gamle fengsel. I Eurekabygget nede ved havnen driver Morgenfugl med oppussing av Havgløtt: et selskapslokale med inne- og uteplasser og spektakulær utsikt – blant annet mot vakre Torungen fyr.
  – Her blir det masse gøy som skjer fremover, midt i et område som kommer til å bli Arendals svar på Aker Brygge, fortsetter Trine Omholt.

   

  Fra nett til real life

  Morgenfugl startet egentlig som en matblogg, tilbake i 2016. Men to år senere tok Trine steget over i «den virkelige verden». Produksjonskjøkken ble etablert, og kjøkkensjef ble hentet inn.
  – Vi lagde cateringkonsepter rundt treningsmat og jobblunsj. Testet ut litt forskjellig egentlig. Det tok tid å komme inn i et marked som fra før var ganske veletablert. Men vi fikk det til. Og så kom pandemien …
  – Det var noen slitsomme år, men vi holdt folk i jobb. Vi tjente ikke penger, men fikk betalt lønninger og regninger. Det var viktig for oss å holde på de ansatte, påpeker Trine.

  I dag har nær ti personer sitt daglige virke i Morgenfugl. I tillegg kommer tilkallingsvikarer ved større arrangementer.

   

  Lokalt, over ASKO

  Morgenfugls matfilosofi er gode smaker, basert på – i størst mulig grad – lokale råvarer, i porsjoner som metter. Og da kan det dreie seg om alt fra tapas til sjuretters middager.
  – Det er en av grunnene til at vi bruker ASKO Servering, faktisk. ASKO er gode på å formidle lokale kvalitetsråvarer på en effektiv måte. I tillegg er de flinke til å koble oss kunder med nye og spennende lokale leverandører.

  Arendalsuka

  For de som ikke bor i Arendal forbindes byen gjerne med sol, sommer og vakker sørlandsdialekt. Pluss festuka der politikere og lobbyister møtes til felles glede og oppmuntring. Da skjer det mye i sørlandsbyen, særlig for aktører i serveringsbransjen.
  – Vi serverte vel mat til rundt 4000 mennesker under Arendalsuka i sommer. Neste år skal vi klare enda mer. Og Havgløtt er allerede fullbooket!

   

   

  • Havgløtt, Eureka

   Sjøutsikt fra alle bordene! Et magisk lokale for din neste fest.

  • Styrerom, Arendal Gamle Fengsel

   Det mystiske «styrerommet» med stoler fra 1700-tallet.

  • Rettssalen, Arendal Gamle Fengsel

   Den gamle domstolen fra 1862 er blitt gjort om til topp moderne møterom og festlokale.

  Anmeldelse

  29.januar 2024

  🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

  Takk for arrangementet på fredag, det var helt supert. Alle smiler på jobb her i dag og er superfornøyde!

  Bevertningen deres får kjempeskryt, de (dere) som serverte og holdt kontroll leverte alt med store smil og profesjonalitet som er langt over andre steder her på sørlandet, så dette var knall bra!

  Kjøkkenet.. hva skal man si... det var så utrolig god gjennomført mat, og er imponert over at man klarer å holde så god standard til 60+ gjester.. veldig veldig bra.

  Eeaton Hernis Arendal

  _____

  19.november 2023

  🌟 🌟 🌟 🌟 🌟

  Fantastiske folk å samarbeide med, leveranse på alle fronter. Anbefales!
  Hugo Risdal

  _____

  28.oktober 2023

  🌟🌟🌟🌟🌟

  28.okt 2023 feiret jeg min 70årsdag i Rettsalen på det gamle fengsel Mine gjester ( ca 30) og jeg hadde en uforglemmelig opplevelse og det var mye pga lokalene, vennlig og velvillig personalet, pynting, servering og maten. Den tapasen gjorde inntrykk. Innhold og smaker var fantastisk.
  Takk til Morgenfugl som ordnet en flott dag for meg.
  Kan anbefales på det varmeste
  Randi Mørland

  Les flere anbefalinger fra våre kunder her.

   

  • Tapas

   Pris Fra 399 kr
   Pris Salgspris Fra 399 kr
   Tapas
  • Klassisk koldtbord

   Pris Fra 445 kr
   Pris Salgspris Fra 445 kr
   Klassisk koldtbord
  • Vegetar Tapas

   Pris Fra 445 kr
   Pris Salgspris Fra 445 kr
   Vegetar Tapas