Kjøpsbetingelser

Catering og servering av mat i selskapslokalet

I nettbutikken er alle priser med 15% mva, når du bestiller maten til et selskap hos oss i Arendal Gamle Fengsel eller på Eureka er det 25% mva. Du må forholde deg til prisene oppgitt i tilbud/ordrebekreftelse. 

En kuvert av våre menyer er beregnet for å mette en voksen gjest (Morgenfugl er kjent for rause porsjoner) og ut fra erfaring kan vi anbefale halve kuvert til barn, avhengig av alder og appetitt.

Eventuelle matrester av mat som blir servert i våre lokaler  som fek buffet eller 3-retter middag tilhører Morgenfugl. Vi følger retningslinjene til  IK- mat. 

IK-mat står for internkontroll mat. Den omhandler de ulike rutinene som må til i bedriften for å følge regelverket for matsikkerhet.

Det kan for eksempel være rutiner innenfor renhold, personlig hygiene, varmebehandling og riktige temperaturer.

Betaling ved beløp over kr 20 0000

Ved bestilling av arrangementer med mat og/ eller drikke over kr 20 000, må beløpet betales en uke før ankomst/levering. Eventuelle kostnader som drikke, servicemedarbeider og frakt faktureres i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler

Andel av totalbestillingen som kan kanselleres:

60 dager før oppstart - 100 % 
45 dager før oppstart 50 % av gjenværende bestilling.
25 dager før oppstart 25 % av gjenværende bestilling.
14 dager før oppstart 5 % av gjenværende bestilling.

Frister for bestilling

    • Ved bestilling av  mindre catering oppdrag til arrangementer låses ordre 1 uke før levering. (ingen refusjon)
    • Ved bestilling av catering til arrangementer over 40 personer låses ordre 2 uker før levering. (ingen refusjon)
    • Ved bestilling av mat til selskapslokalene låses bestillingen 2 uker før ankomst. (ingen refusjon)
    • Lunch/catering på arbeidsplassen: må bestilles dagen før kl 12:00 

Ved råvaremangel forbeholder vi oss retten til å bytte ut et produkt med en likeverdig råvare

Hvis du mottar maten og noe ikke er tilfredstillende så er det viktig du tar kontakt med oss samme dag/kveld,  slik at vi kan rette opp i feilen. Det for sent å gi beskjed dagen etter levering, det må gjøres umiddelbart. Vi dekker ikke feil eller mangler som gis beskjed dagen etter levering. 

VED BESTILLING AV ARRANGEMENT 8 MÅNEDER FREM I TID

Priser gis på bakgrunn av dagens prisnivå og gjeldene skatte- og avgiftsbebtingelser. Vi tar forbehold om justeringer etter KPI totalindeks på arrangementer og skal gjennomføres mer enn 8 måneder frem i tid og eventuelle endringer i skatter og avgifter. Alle priser i løsningsforslaget er inkludert den til enhver tid gjeldene moms sats ved tidspunktet for arrangementetes gjennomføring.

Produktene på nettsiden kan endre seg fra år til år, det er viktig at vi tar detaljert oppfølgingsmøte 4 uker før ankomst/levering. For å se på hva som er bestilt og hva som kan være endret på menyen.

Avbestillingsfrister

Det kan ikke gjøres endringer 1 uke før levering av maten. Det er mulig å nedjustere, men du må betale for hele bestillingen. 

Avbestilling 2- 3 dager før faktureres 50% (i mai, juni, august og september faktureres avbestillinger 2- 6 dager før 50%); og avbestilling dagen før selskapet faktureres i sin helhet.

Faktura for oppdrag  sendes på e-mail eller ehf (elektronisk faktura)  i etterkant av selskapet.

Det er 5 dagers betalingsfrist på faktura med mindre annet er avtalt. Avbestilling senere enn ovennevnte frister, belastes kunden med 55 % av avtalt pris i det som er bestilt.

Ved avbestilling på arrangementsdato eller uteblivelse, belastes kunden med 100 % av avtalt pris for hele arrangementet.

Når du har mottatt en ordrebekreftelse, er det viktig at du leser nøye gjennom innhold og priser. Det er for sent å klage på innhold og pris i etterkant/eller under en levering. 

Du når oss mandag til fredag fra kl 08:00-16:00 på telefon: 412 20 360

Levering / Utkjøring

Våre biler kjører alle dager. Leveranser på rutekjøring fra kr 375 eks mva
Ved kjøring over 30 min kommer et tillegg på kr 295 eks mva

Tillegg helgarbeid ved bestilinger under kr 5 000,-

Lørdag ekstra tillegg kr 290 eks mva
Søndag ekstra tillegg kr 390 eks mva

Maten pakkes hygienisk og trygt i engangsemballasje MORGENFUGL KASSER. Ved hjemlevering settes varene utenfor døren dersom ingen er hjemme.

Vi "batcher" leveringer til samme område. Når du bestiller til et ønsket tidspunkt, må du være tilgjengelig en time før planlagt levering. Mat levert varm, holder seg varm inntil 2 timer etter levert kasse.

Ved levering av varmmat får du maten levert i en varmekasse, denne ønsker vi levert tilbake. Ønsker du å kjøpe denne koster den kr 100,-

All mat kommer i utgangspunktet kald. Retter som skal spises varme, varmer dere enkelt selv iht medfølgende instruksjoner. 

Ønsker du oppvarmet mat koster det kr 26 pr pers.

Lån av porselen/fat

Det koster kr 800 eks mva for lån av fat.

Retur av fat: 
Dersom dere ønsker å få fatene hentet dagen etter plasseres de utenfor huset, og så plukker vi de opp. Dette må oppgis ved bestilling og det vil bli fakturert for frakt.

Dere kan også selv foreta retur av fat mellom kl. 08. 00- 16.00. Fat fra selskaper som avholdes søndager- torsdager leveres mellom kl. 08. 00- kl. 16. 00 påfølgende dag.

Dersom antall fat hentet/ returnert ikke stemmer overens med pakkseddel vil manglende fat faktureres.

Glutentillegg 

Bestilling av glutenfri mat kommer et tillegg på kr 55 pr pers

Leie av personal til Cateringoppdrag

Servicmedarbeider kr 600 eks 25%mva.

Bryllup

Prøvesmak av meny koster kr 2174 eks mva. 

Enkel konsultasjon, overblikk over hvor kjøkken og servering skal være, reise til planlagt event kr 850 pr time.

Ønsker du hjelp fra en bryllupsplanlegger, kr 1000 pr time eks mva. Da hjelper vi deg med å sy sammen alle detaljene til bryllupet ditt. 

Ved bestilling av mat/servering til bryllup må kjøreplan to uker før gjennomførelse. I planen må det fremgå taler, og forventet servering av de ulike rettene osv. Vi ønsker ikke å ha detaljene før fristen, det kan fort bli mye e-post frem og tilbake, og feil oppstår.