Fra pakkdyr til champagneglam – ukas sommelierblogg

Fra pakkdyr til champagneglam – ukas sommelierblogg

Ukas sommelierblogg
Mandag er snart over, og jeg har vært på farta siden klokka 04.00. Det har vært en begivenhetsrik dag, og hjernen min føles nesten som en vinkjeller full av inntrykk.
Vi startet dagen med en kvalitetsvurdering, et av de mest spennende temaene: Hvordan oppstår egentlig årgangsforskjeller? Vi smakte viner fra samme produsent og samme vingård, men med ulike år. Fascinerende å kjenne hvordan naturen setter sitt fingeravtrykk: et godt år kan gi kraft og konsentrasjon, mens et kjøligere eller våtere år gjør vinen mer slank og syredrevet.
Så fikk vi et lite historisk dypdykk:
I antikkens Hellas og Roma var en “saumalier” faktisk en som håndterte pakkdyr, i krig og fred.
Rollen utviklet seg i Frankrike, og fikk mer form rundt 1800-tallets restauranter.
Sommelierer var lenge lavt utdannede og ikke regnet som en dynamisk rolle, men i dag er faget på vei til å bli mer levende, kreativt og hierarkisk på linje med kjøkkenet i klassiske vinland.
Og som om ikke det var nok: dagen ble avsluttet med bobler! 🍾 Champagneprodusenten Deutz var på Norgesbesøk, og jeg fikk være med på en smaking. Vi fikk høre om terroir, arbeidet bak vinene, forskjellen på årgangschampagne og non-vintage, og smake på flere ulike cuvéer. En skikkelig elegant slutt på en lang dag!
Neste uke skjer det noe helt spesielt, jeg skal nemlig på vintur til Bordeaux 🍇🇫🇷 Følg med, det blir en uke fylt med vinmarker, slott og masse ny inspirasjon!






❤️ Gjestene våre sier det best!

Vi bestilte tapas til et bursdagsselskap. Topp service og alle gjestene skrøt veldig av hvor god maten var! Meget bra sammensatt tapasmeny med rause porsjoner og nydelig presentasjon. Kan anbefales!
Ikke nøl! Du/dere vil ikke angre. Og dere vil få lykkelige gjester♥️
Vi fikk servert mat fra Morgenfugl i vår sønns bryllup og en større suksess kunne de ikke levert! Alt fra presentasjon av mat og drikke, for ikke å snakke om hvordan alle fristelsene var dandert på fatene. Og! Grillbufeeten!! Har ikke ord! Dette var den beste serveringen vi kunne fått, og vi vet flere prater om den.
Brukte Morgenfugl til catering i bryllupet vårt. Grillbuffet. Strålende fornøyd. God oppfølging i forkant og nydelig mat.
Veldig god og vennlig service selv om vi bestilte tapasmåltidet på litt kort varsel. Familiemiddagen ble en fest med utallige lekre retter. Takk for maten! Dette blir ikke siste gang.