Italia i glasset – og på tallerkenen

Italia i glasset – og på tallerkenen

En vinreise med Lars G. Rein-Helliesen på Havgløtt

Noen kvelder blir med deg lenge.
Fredagens vinsmaking på Havgløtt var en sånn kveld – fylt med latter, varme, kunnskap og en smak av Italia fra nord til sør. Vi fikk oppleve seks retter, sju viner og én helt spesiell stemning, ledet av Lars G. Rein-Helliesen – en vinformidler som både underholder og lærer bort med glimt i øyet.

Fra Piemonte til Sicilia
Vi reiste gjennom Italia, vin for vin og rett for rett. Fra det elegante og kjølige i nord til det solmodne og rause i sør. Lars tok oss med med på reisen – med historier, kunnskap og smaker som satt i både kropp og sjel.

På kjøkkenet sto vi klare med retter inspirert av det italienske kjøkkenets kanskje største styrke: enkle råvarer av høy kvalitet, servert med respekt og kjærlighet. Det ble bl.a. saftig lammecarré med caponata og syrinblomster, entrecôte med ruccola og tomater, og en panna cotta med appelsinlokk og bringebærcoulis som avslutning.

Folk koser seg når det er ekte
Når gjestene senker skuldrene, lytter, smaker, ler og prater med nye mennesker – da vet vi at vi har truffet noe viktig. Familie, vennegjenger og kjærestepar samlet seg rundt langbordene med utsikt over fjorden. En av gjestene beskrev det så fint:
«Det føltes som å være midt i havet – jeg kjente meg som en Havmann.»

Takk, Lars – og alle som kom
Vi er så takknemlige for at Lars tok turen til Arendal og løftet kvelden til noe helt eget. Og til alle som kom – tusen takk for at dere bidro med smil, samtaler og ekte matglede.

Nå er filmen klar – og vi har laget et eget album med bilder fra alle vinarrangementene våre på Havgløtt.
Ta en titt, og drøm deg litt bort. Kanskje vi sees neste gang?

🍷
Trine