Sommelierblogg: Øl, vår og smaksopplevelser hos Havgløtt

Sommelierblogg: Øl, vår og smaksopplevelser hos Havgløtt

I dag har jeg vært i Oslo på sommelierstudiet, og vi har lært masse spennende om øl hos Rignes bryggehus! Visste du for eksempel at øl har blitt laget i over 6000 år og brygges i utallige stiler over hele verden? Øl består hovedsakelig av malt, vann, gjær og humle, og gjennom prosessene mesking → koking → fermentering → lagring → salg får vi alt fra lys, frisk pils til mørke, kraftige stouts.

Vi lærte at: – Pilsner er den mest kjente stilen.
– Øl gjæres på ulike måter: Undergjær (lager), overgjær (ale) og spontangjær (villgjær).
– Renslighet er alfa og omega i brygging for å unngå ølfeil og dårlig smak.

Og nå kan du bli med på noe helt unikt!


Opplev en vårkveld fylt med smak, kunnskap og inspirasjon!

📅 Dato: Lørdag 10. mai
📍 Sted: Havgløtt by Morgenfugl
🕕 Tid: 18:00

Denne kvelden serverer vi fire nydelige våretter laget med sesongens råvarer – perfekt matchet med enten fire viner valgt av meg, Trine Omholt, eller fire øl.

👉 Med oss har vi en ølekspert som gir deg spennende innsikt i ølets verden – fra bryggeprosess til smaksvariasjoner og tips til mat & øl.

Du velger selv om du vil ha vinpakke eller ølpakke – begge deler ledsages av smaksnotater, historier og gode råd. 🍷🍺

🎤 Trine forteller om rettene, sesongens råvarer og hvordan du enkelt kan lage vårmaten hjemme.

Alle gjestene får med seg oppskrifter, smaksnotater og drikkeliste.


Meny:
Vårsalat med Hesnes-tomater, posjert egg og ramsløkdressing
Asparges med gribichesaus og spekeskinke
Lammecarré med sprø urteskorpe, potetkrem og vårløk
Rabarbra-crumble med vaniljekesam

Snurr filmfilm🎥