Én dag – tre verdener: Sommelierstudent på tur

Én dag – tre verdener: Sommelierstudent på tur

12. mai ble en dag full av inntrykk, inspirasjon og smak. Jeg startet på skolebenken, fortsatte med fagprat på høyt nivå, og avsluttet med bobler i glasset og sjømat på tallerkenen. Alt dette – på én dag – er en del av reisen jeg er på som sommelierstudent.

Skole, skribling og vin fra Nord-Amerika

Dagen startet hos NSU – Norsk Sommelier Utdannelse, med et dykk ned i vinverdenen til USA og Canada. Vi gikk gjennom alt fra Napa, Oregon New York – og det er fascinerende hvor mye særpreg disse regionene har utviklet.

Vi lærte om klima, jordsmonn, druer og stilforskjeller – og hvordan det hele smelter sammen i flaskene. Som alltid får jeg lyst til å reise, smake mer, og dele opplevelsene videre med gjestene våre hjemme i Arendal.

Gaia Group: Fra teori til samtale

Etter skoledagen gikk turen videre til Gaia Group, hvor jeg hadde avtalt et møte med Lars – en ekte ildsjel med dypt engasjement for vin og mat i kombinasjon. Han kommer til Havgløtt 23. mai, og vi brukte møtet på å snakke om seks viner, seks retter, og hvorfor Italia har en helt spesiell plass i manges hjerter (og glass).

Det var inspirerende å høre hvordan Lars tenker helhet og opplevelse – og jeg gleder meg stort til å se det i praksis når han står i spissen for vår italienske helaften..

 

Kvelden med sekt og sjømat

Dagen ble avsluttet med en Sekt’n Shell-middag på den nye restauranten Substans i Oslo – og for en avslutning det ble! Tysk sekt i glasset, og kun sjømat på menyen.

Alt var satt sammen for å vise hvor elegant og allsidig sekt kan være i møte med sjømat. En masterclass i både smak, tekstur og stemning – og et perfekt punktum for en innholdsrik dag. Arrangementet var signert Tysk Vininformasjon, og hele kvelden var en påminnelse om hvor mye bobler kan by på.

 

Når alt smelter sammen

Denne dagen var et lite utdrag av det jeg håper å fylle mange flere dager med:
– Faglig påfyll
– Gode samtaler
– Og smakfulle opplevelser som setter spor

Alt dette tar jeg med meg tilbake til Morgenfugl By Havgløtt– og neste steg på reisen er bare dager unna:

📅 23. mai: Italia rundt på Havgløtt
🍷 Seks italienske viner
🍽 Seks retter
🎟️ En helaften med kunnskap, smak og stemning – billetter finner du her: https://morgenfugl.no/products/italia-rundt-pa-seks-retter


Hilsen Trine – med notatblokk i veska, sjømat i minnet og Sangiovese i sikte.


 

Vil du lære mer om mat og vin i kombinasjon?

❤️ Gjestene våre sier det best!

Vi bestilte tapas til et bursdagsselskap. Topp service og alle gjestene skrøt veldig av hvor god maten var! Meget bra sammensatt tapasmeny med rause porsjoner og nydelig presentasjon. Kan anbefales!
Ikke nøl! Du/dere vil ikke angre. Og dere vil få lykkelige gjester♥️
Vi fikk servert mat fra Morgenfugl i vår sønns bryllup og en større suksess kunne de ikke levert! Alt fra presentasjon av mat og drikke, for ikke å snakke om hvordan alle fristelsene var dandert på fatene. Og! Grillbufeeten!! Har ikke ord! Dette var den beste serveringen vi kunne fått, og vi vet flere prater om den.
Brukte Morgenfugl til catering i bryllupet vårt. Grillbuffet. Strålende fornøyd. God oppfølging i forkant og nydelig mat.
Veldig god og vennlig service selv om vi bestilte tapasmåltidet på litt kort varsel. Familiemiddagen ble en fest med utallige lekre retter. Takk for maten! Dette blir ikke siste gang.